Van’da yapılan aşiret düğününde örnek davranış: Paralar zarfa bırakılıp sandığa atıldı

Van’da düzenlenen Burukan Aşireti düğününde, alışılmış geleneksel takı törenlerinin dışına çıkıldı. Davetliler hediyelerini zarflara koyarak sandığa attı.

Van’da yapılan aşiret düğününde örnek davranış: Paralar zarfa bırakılıp sandığa atıldı
VAN
Yayınlama: 08.09.2024
A+
A-

Burkan Aşireti kanaat önderlerinden Paşa Kurşunluoğlu’nun yeğeni Zeki Kurşunluoğlu’nun oğlu Evren Kurşunluoğlu ve Ak Parti İpekyolu belediye başkan adayı İsa Berge’nin kızı Betül Berge, Van’da bir düğün salonunda gerçekleşen düğün töreni ile dünya evine girdi.

“Düğünlerimizi gösterişten uzak gerçekleştiriyoruz”

Düğünden sonra gazetecilere açıklama yapan Burukan Aşireti Kanaat Önderi Paşa Kurşunluoğlu, “Yeğenim Evren Kurşunluoğlu ve Betül Berge çiftinin düğününe katılarak bizleri onurlandıran tüm akrabalarıma, komşularıma, siyasilere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, iş insanlarına misafirlerimize, teşekkürlerimi sunarım. Bu mutlu günümüzde yanımızda olmaları, ailemize verilen değeri ve sevgiyi bir kez daha göstermiştir. Kurşunluoğlu ailesi olarak yıllardır düğünlerimizde takılan hediyeleri misafirlerimiz zarflara koyarak, konulan sandığa atmaktayız. Böylelikle akrabalarımızı, dostlarımızı, komşularımızı, misafirlerimizi zor durumda bırakmıyoruz ve gösterişten uzak düğünlerimizi gerçekleştiriyoruz. Son zamanlarda sivil toplum kuruluşları ve siyasiler de bu yönden açıklamalar yapıyorlar. Bizler de aşiret olarak, Kurşunluoğlu ailesi olarak sivil toplum kuruluşlarının ve siyasilerin bu çağrısını destekliyoruz ve diğer kadim ailelerden ve aşiretlerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Tekrardan düğünümüze katılan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Kurşunluoğlu ailesi örnek bir davranış gösterdi”

İş Adamı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise “Kanaat önderimiz ve akrabamız Sayın Paşa Kurşunluoğlu’nun kardeşi Zeki Kurşunluoğlu’nun biricik oğlu Evren’in ve birçok STK’da başkanlık yapan, Sayın İsa Berge’nin biricik kızı, evladı Betül ‘un bu mutlu gününde akrabalarımızın yanında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Son zamanlar bölgemizde ve ilimizde düğünlerimiz bildiğiniz üzere çok fazla gösterişe girmektedir. Kurşunluoğlu ailesi örnek bir davranış gösterdi. Bu mutlu geceyi ailemize yakışır bir örf ve adetlerimize uygun şekilde, anons ve gösterişten uzak, takılan hediyeler zarflara konularak sandığa atıldı. İnşallah bu düğün diğer düğünlere de örnek olur ve uygulanır. Allah, çifti mesut ve bahtiyar eylesin. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Kurşunluoğlu ailesine yakışır bir düğün oldu” ifadelerini kullandı.

“Güzel bir örnek göstermişlerdir”

Kurşunluoğlu ailesinin yeğeni olan İş Adamı Mehmet Avcı da “Aşiret büyüğümüz amcamız Zeki Kurşunluoğlu’nun oğlu Evren ve Berge ailesinin kızı Betül’ün bu mutlu gününde bizler de akrabaları olarak burada bulunmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Aşiret büyüğümüz Paşa Kurşunluoğlu amcamızın aldığı kararla, önceki düğünlerinde yaptıkları gibi bu düğünü de zarf usulü ile yapmışlardır. Tekrardan güzel bir örnek göstermişlerdir” diye konuştu.

“Geleneklerimizi modernize ederek yaşatmak istiyoruz”

Kapalı zarf usulünün, anons uygulamasına göre daha mahrem ve samimi olduğunu vurgulayan, Avcı, “Bu yöntemle, takı miktarının açıklanması gibi bir zorunluluk ortadan kalkıyor ve herkes gönlünden geçen miktarı rahatça takabiliyor. Düğünlerde yapılan büyük harcamalar, aileler için ciddi bir yük oluşturuyordu. Kapalı zarf usulü ile bu yükü biraz olsun hafifletmeyi amaçlıyoruz. Bu uygulamanın gelenekleri yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Geleneklerimizi modernize ederek yaşatmak istiyoruz. Kapalı zarf usulü, bu anlamda hem geleneklerimize uygun hem de günümüz şartlarına daha uygun bir yöntem” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.