Van’daki parklar onarıma alındı

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki park ve bahçelerde kapsamlı bakım ve onarım çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarla parkların kullanımının daha cazip hale getirilmesi hedefleniyor.

Van’daki parklar onarıma alındı
VAN
Yayınlama: 05.09.2024
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yaz döneminde halkın yoğun olarak kullandığı park ve bahçelerde bakım, onarım çalışması başlattı. Sorumluluk alanında bulunan 26 parkta yürütülen çalışmalarla parklarda bulunan kent mobilyaları, lavabolar, yürüyüş yolları, kauçuk zemin kaplamaları, çevre duvarlarının yapımı, güvenlik kameralarının kontrol ve onarımı yapıldı. Kuruyan ağaçlarda sökülürken yerlerine ise kentin iklim şartlarına uygun ağaçlar dikildi.

İlçelere oyun gurupları kuruluyor

Çocukların daha güvenli parklarda kazalara karşı daha korunaklı oyun alanlarında zaman geçirmesi içinde çalışma yürüten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Saray, Muradiye, Çatak ve Erciş ilçelerinde çocuk oyun parkları kurdu. Oyun gruplularının zeminleri de kauçuk kaplama ile kaplanarak güvenli hale getirildi.

Bunun yanı sıra, Van’ın önemli parklarından biri olan Yaşar Kemal Parkı girişinde bulunan tabela da onarılarak, Yaşar Kemal’e ait Van Gölü sözü ve kitaplarının kapaklarıyla yeniden tasarlandı. Bu yenilikle, parkın girişine estetik bir dokunuş kazandırılırken, aynı zamanda Van’ın kültürel değerlerine de atıfta bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü bu kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları, halkın memnuniyetini artırmayı ve parkların kullanımını daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Belediyenin, park ve bahçelerdeki bu yoğun çalışmaları yıl boyunca devam edecek

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.