Başkale’nin 50 yıllık su sorununa çözüm

VASKİ Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, uzun yıllardır su sorunu yaşayan Van’ın Başkale ilçesindeki sorununu çözüme kavuşturuyor. İlçeye 25 kilometre mesafede bulunan bölgeden su hattı çeken VASKİ, ilçenin önümüzdeki 50 yıllık su sorununu çözecek büyük projede sona gelindi.

Başkale’nin 50 yıllık su sorununa çözüm
VAN
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Yapılan proje kapsamında 15 kilometre 300 milimetrelik çelik boru, 5 kilometre 315 milimetrelik HDPE boru, 1 adet 1000 metreküplük içme suyu deposu ile çeşitli sanat yapıları yapıldı. Ayrıca aynı hat güzergâhında bulunan German ve Yavrucak mahallelerinin de içme suyu hatları yenilendi.

“Başkale artık su sorunuyla anılmayacak”

Van’ın en büyük ilçelerinden biri olan Başkale ilçesinde yapılan ve bitme noktasına gelen büyük projeye ilişkin konuşan Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Murat Öztürk, “Başkale ilçemizde su sorunu kanayan bir yara haline gelmişti. Ama bu büyük proje ile ilçenin tamamında bu sorun bitecek. 25 kilometrelik yeni bir içme suyu hattı çekiyoruz ilçeye. Bu büyük bir proje. Çalışmalarımız bitme noktasına geldi. Yakın zamanda su akışının sağlanmasıyla ilçede artık su sorunundan bahsedilmeyecek, ilçe su sorunuyla anılmayacak. Emeği geçen bütün birimlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.