Edremit Belediyesi’nden temizlik kampanyası

‘Duyarlı toplum, temiz kent’ şiarıyla startı verilen temizlik kampanyası kapsamında Edremit’in Süphan ve Eminpaşa mahallelerinde temizlik etkinliği düzenlendi. Eminpaşa Mahallesi’ndeki etkinliğe katılan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, kentlileşme kültürü yaratmak gerektiğini söyledi.

Edremit Belediyesi’nden temizlik kampanyası
VAN
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan temizlik kampanyası sürüyor. ‘Duyarlı toplum, temiz kent’ şiarıyla günler önce startı verilen kampanyanın devam ettiği ilçelerden biri de Edremit oldu. Edremit Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, ilçeye bağlı Eminpaşa ve Süphan mahallelerinde temizlik kampanyaları düzenlendi. Eş zamanlı olarak gerçekleşen kampanya sonucunda birçok sokak ve caddenin temizliği yapıldı.

Süphan Mahallesi’nin cadde ve sokakları temizlendi

Kampanyanın Süphan Mahallesi ayağında mahalledeki ara ve ana yollar temizlendi. Saatler süren temizlik çalışmasına Edremit Belediyesi Başkanı Cemil Komi, DEM parti Edremit İlçe Başkanı Cemil Baydar ile ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile personeli katıldı. Mahalle sakinleri ve esnafın ilgi gösterdiği etkinlikte toplanan çöpler, poşetlere konularak belediyeye ait araçlarla alandan çıkarıldı.

Eminpaşa Mahallesi sakinleri kampanyaya büyük ilgi gösterdi

Eminpaşa Mahallesi’ndeki kampanyaya ise Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Eşbaşkan yardımcısı Zana Karakaya, Edremit Belediyesi meclis üyeleri, belediye personeli ile mahalle sakinleri katıldı. Kampanya kapsamında mahalledeki cadde, sokak ve su kanalları çöpten arındırıldı. Kampanyaya, mahalle sakinlerinden yoğun bir katılım oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Zeydan: “ Kentlileşme kültürü yaratmamız gerekiyor”

Eminpaşa Mahallesi’nde düzenlenen temizlik kampanyasında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Abdullah Zeydan, başlatılan kampanyanın uzun süreli olduğunu söyledi. Zeydan, “Üç-dört gün önce uzun süreli, katılımcı ve bilinçlendirici olacak şekilde kentimizi temiz tutma kampanyası başlattık. ‘Duyarlı toplum, temiz kent’ şiarıyla başlattığımız bu kampanyayı başka bir boyutuyla sürdürüyoruz. Bugün Edremit ilçemizde, Belediye Eşbaşkanları, meclis üyeleri ve emekçi kardeşlerimiz ve Eminpaşa mahallemizin komisyonu ile halkla birlikte kampanyanın bir ayağını bu mahallemizde başlattık. Bir farkındalık yaratmak, temiz olan kentimizi daha temiz hale getirmek , Van Gölü başta olmak üzere bütün değerlerimizi korumak ve geleceğe taşımak adına kampanya sürecimiz devam ediyor. Halkımız da büyük bir duyarlılıkla bu süreci destekliyor. Bir kentlileşme kültürü yaratmamız gerekiyor” dedi.

Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Koç: “Halkımızın desteğine ihtiyacımız var”

Etkinliğe katılan Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç ise şunları söyledi; “Daha temiz bir çevre için halkta duyarlılık geliştirmek adına yaptığımız bir kampanya. Kent genelinde başlatılan kampanyayı Eminpaşa Mahallesi ile devam ediyoruz. Halkımızdan da kendi mahallelerini, sokağını temiz tutmalarını rica ediyoruz. Başlattığımız kampanyanın devam etmesi ve başarıya ulaşması için halkımızın desteğine ihtiyacımız var. El ele vererek temiz bir Van ve temiz bir Edremit için çabalayacağız.”

Edremit Belediyesi Başkanı Komi: “Asıl amacımız temizliğin sadece belediye çalışmalarıyla sağlanmayacağını anlatmak”

Kampanyanın Süphan Mahallesi’ndeki ayağına katılan Edremit Belediyesi Başkanı Cemil Komi, toplumla el ele vererek kenti temiz tutacaklarını söyledi. Komi, “ Burada asıl amacımız, temizliğin sadece belediye çalışmaları ile sağlanamayacağını anlatmak. Kentte yaşayan herkesi ilgilendiren bir konu. Herkesin kendi caddesine, kendi sokağına ve kendi evinin önüne sahip çıkması gerekiyor. Temizlemek, elbette belediyenin asgari görevidir. Fakat bu sorumluluk topluma da düşmekte. Herkesle el ele vererek bunu başaracağız. Sosyal medyada başlatılan linç kampanyasını boşa çıkarmak ve kentimizi temiz tutmak için başlattığımız bu kampanyaları başarılı bir şekilde sonuca ulaştıracağız.” diye konuştu.

DEM Parti Edremit İlçe Eşbaşkanı Baydar; “ Temiz bir kent için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız”

Son olarak konuşan DEM Parti Edremit İlçe Eşbaşkanı Cemil Baydar ise “ Bugün belediyemiz ile birlikte sokaklardayız, mahallemizin temizliğini yapıyoruz. Temiz bir kent için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Bütün arkadaşların emeğine sağlık. “ şeklinde konuştu.

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.