Van’daki Sağlıklı Hayat Merkezi sağlıklı yaşama öncülük ediyor

Van’ın Tuşba ilçesinde sağlık hizmeti veren Sağlıklı Hayat Merkezi, vatandaşların sağlıklı yaşamı için öncülük ediyor.

Van’daki Sağlıklı Hayat Merkezi sağlıklı yaşama öncülük ediyor
VAN
Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-

Sağlık Bakanlığı tarafından Van’ın 3 ilçesinde 5 yıl önce açılan Sağlıklı Hayat Merkezleri, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İpekyolu, Tuşba ve Erciş ilçelerinde açılan merkezlerde kanser taramaları, çocuk gelişimi, beslenme, sigara bırakma gibi alanlarda hizmet veriliyor.

Merkeze gelen tüm vatandaşlara yardımcı olduklarını söyleyen Tuşba Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Doktoru Kübra Meriç, sağlıklı beslenme, obezite danışmanlığı, sigara bıraktırma, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi hizmetlerinin sunulduğunu ifade etti. Meriç, “Van’da Tuşba, İpekyolu ve Erciş ilçelerimizdeki sağlıklı hayat merkezlerimizde, aile sağlığı merkezlerinde verilmeyen hekimlik dışı sağlık hizmetlerini burada ücretsiz veriyoruz. Ayrıca kanser taramalarını yapıyoruz. Taramasını yaptığımız hastaların daha sonraki süreçlerde de takibini yapıyoruz ve testi pozitif çıkan hastaları ilgili uzman hekime yönlendiriyoruz” dedi.

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ HİZMET VERİYOR

Merkezde hizmet veren sigara polikliniğinde görev yapan Uzman Dr. Şule Tunçekin “Sigara bırakma polikliniğimizi 2 ay önce aktif hale getirdik. Sigarayı bırakmayı düşünen herkesi polikliniğimize bekliyoruz. Sigarayı bırakmak isteyenlerin önce fiziksel ve ruhsal bağımlılıklarını değerlendiriyoruz. Fiziki muayene ve bağımlılık skorunu değerlendirdikten sonra hastaya uygun tıbbi yardım ve psikolojik yardımla bırakma sürecini başlatıyoruz. Uygun kontrollerle hastayı takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK KONFORLU BİR ŞEKİLDE SİGARAYI BIRAKTIM”

12 yıldır sigara kullandığını dile getiren Kadir Çohaz, “Daha önce birkaç kez denemiştim sigara bırakmayı ama her defasında başarısız olmuştu. Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurduğumda yine aynı korkularım vardı ama Şule hocamızın desteği ve ilaç tedavisiyle çok konforlu bir şekilde sigarayı bıraktım. Ağzımın tadından, tat alma duyularımdan rahatsız olduğum için bırakmak istedim. Yediğim içtiğim şeylerden tat alıyorum, geceleri rahat uyuyorum, çok konforlu bir hayat yaşıyorum şuanda.” diye konuştu.

FAZLA KİLOLARINDAN KURTULARAK SAĞLIKLI HAYATA ADIM ATTI

Kilo ve yağlanma nedeniyle merkeze yönlendirilen Hacer Yıldırım, “Aile hekimliğine başvuru yaptığımda kolesterolüm çok yüksekti. Başvuru yaptıktan sonra yapılan tedavi ile kolesterolüm normale döndü. Daha sonra belirli periyotlarda kilo vermeye başladım. Kilo verdikten sonra hayatım normale döndü.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.