Vanlı sporculardan büyük başarı 

Edremit Belediyesi Boks Takımı sporcusu Helin Çaça U-22 Ferdi Boks Şampiyonası’nda, Toprak Altaş ise boks minikler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Belediye alt yapısında yetişen sporcular Harun Bilir, Berat Sarı ve Hayatullah Şah da Yürüyüş Ligi’nde Türkiye ikinciliğini kazandı. 

Vanlı sporculardan büyük başarı 
VAN
Yayınlama: 23.08.2024
A+
A-

Van’ın Edremit Belediyesi, bu yıl önemli sportif başarılara imza attı. Belediyenin yetiştirdiği sporcular, katıldıkları farklı kulvarlardaki yarışmalardan önemli dereceler alarak ayrıldı. Bursa’da düzenlenen U-22 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na katılan Helin Çaça ile İzmir’de düzenlenen  Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda mücadele eden Toprak Altaş kendi kategorilerinde Türkiye üçüncülüğü oldu. Belediye alt yapısında yetişen Harun Bilir, Berat Sarı ve Hayatullah Şah ise takım olarak Nevşehir’de düzenlenen Yürüyüş Ligi’nde Türkiye ikinciliğini kazandı.

Helin Çaça boksta Türkiye üçüncüsü oldu

Belediye, 15-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen U-22 Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’ndan bronz madalya ile ayrıldı.  Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşen ve 48 ilden 262 Erkek ve 90 Kadın sporcu katıldığı şampiyonada mücadele eden Belediye Boks Takımı sporcusu Helin Çaça, zorlu müsabakalarda rakiplerini yenerek Türkiye üçüncüsü oldu. Bronz madalya sahibi olan Çaça, Ekip ayında Bulgaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

 Toprak Altaş boks minikler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu

Belediyenin  sporda elde ettiği başarı bununla da sınırlı kalmadı. İzmir’de düzenlenen, 62 ilden 444 erkek ve 246 kadın sporcunun katıldığı Üst Minik Erkekler ve Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na katılan Edremit Belediyesi sporcusu Toprak Altaş büyük bir başarıya imza attı. Türkiye üçüncüsü olan Altaş, Avrupa Şampiyonası’nda Van’ı temsil edecek.

Yürüyüş Ligi’nde Türkiye ikinciliği

Diğer spor branşlarında da adından söz ettiren Belediye, Haziran ayında Nevşehir’de düzenlenen Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi final müsabakalarında da başarı elde etti. Edremit Belediyesi Spor Kulübü’nün alt yapısından yetişen genç sporcular Harun Bilir, Berat Sarı ve Hayattullah Şah, bu kulvarda takım olarak Türkiye ikinciliğini kazandı.

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.