Van’da bin adet beton sıvat dağıtımı yapılacak

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayan beton sıvatların dağıtımına başladı. Bu kapsamda bin adet sıvat, köylere dağıtılmaya başlandı.

Van’da bin adet beton sıvat dağıtımı yapılacak
VAN
Yayınlama: 22.08.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi, bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 13 ilçede mahalle muhtarları başta olmak üzere yurttaşların sorun ve taleplerine yönelik plan projelerini oluşturan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsalda ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan mahallelerde kullanılmak üzere bin adet beton sıvat alımı yapan Büyükşehir Belediyesi, sıvatların dağıtımına da başladı. Bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçe belediyelerince talep edilen beton sıvatların hayvan içme suyu ihtiyacının büyük oranda gidermesinin yanında, çiftçilerin sosyal ve ekonomik durumlarına da olumlu katkı sunması bekleniyor.

Sıvatların 600 âdeti için Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ortak bir çalışma yürütülürken, nakliye giderleri ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.