Ebeveynler dikkat! Bazı kırtasiye malzemeleri kanser riski taşıyor!

2024-2025 eğitim öğretim yılı için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler hazırlıkları tamamlamak için kırtasiyelerin yolunu tuttu. Peki kırtasiye malzemesi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte tüm bilinmeyenler…

Ebeveynler dikkat! Bazı kırtasiye malzemeleri kanser riski taşıyor!
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Okulların açılmasına çok az bir zaman kala son eksiklerini tamamlamak isteyen öğrenciler soluğu kırtasiyelerde aldı. 9 Eylül tarihinde açılacak olan okullar için öncesinde hazırlıklar sürüyor. Peki bu hazırlıklar yapılırken nelere dikkat edilmeli? Öğrenciler ve veliler kırtasiye malzemesi seçerken hangi detayları incelemeli? İşte tüm merak edilenler ve daha fazlası…

Vitrinlerde çocukları cezbeden ürünlere dikkat!
2024- 2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasına bir aydan az bir süre kaldı. Eğitime hazırlı sürecinde vitrinlerde göze hoş görünen renk ve kokulara sahip tüm kırtasiye ürünleri yerini aldı. Haliyle bu tür ürünler çocukların dikkatini oldukça fazla çekiyor.

Okul alışverişi yapmaya hazırlanan ailelerin ise bu konuda dikkat etmeleri gereken çok önemli bir durum var. Söz konusu durumun temel sebebi de kırtasiye malzemelerinde bulunan kanserojen madde kullanımıdır.

Piyasada kansere neden olan pek çok kırtasiye ürünü var!

Piyasada albenisi yüksek, çocukların dikkatini çeken ancak bir o kadar da ucuz olan çok sayıda markasız ve menşei belli olmayan kırtasiye ürünleri bulunuyor.

Bu ürünlerin içeriğinde kanserojen bazı boyar madde ve fitalat gibi ağır kimyasallar barındırdığı araştırmalar sonucunda elde edilmiştir. Kırtasiye malzemelerinin içinde azo boyar madde ile fitalat gibi kimyasalların bulunup bulunmadığına çok dikkat edilmelidir.

Eğer tercih edilen ürünlerde bu maddeler bulunuyorsa veliler tarafından tercih edilmemesi gerekmektedir. Yerli ürünlerde TSE logosunun, ithallerde ise CE işaretinin olup olmadığı dikkate alınmalıdır.

Kaynak: MEBPERSONEL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.