“KUYU-17” operasyonunda organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 4 ilde Jandarma tarafından gerçekleştirilen “KUYU-17” operasyonunda, elebaşlığını Ahmet Kurt’un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

“KUYU-17” operasyonunda organize suç örgütü çökertildi
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Yumurtalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, elebaşının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli yakalandı. Operasyonlar Adana merkezli olup İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da da gerçekleştirildi.

 Suçlar ve Örgüt Yapısı

Operasyonda yakalanan şüphelilerin, nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçları örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edildi. Ayrıca, suç örgütünün kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek taşınır ve taşınmaz mallarına el koydukları, tehdit, cebir, şiddet ve şantaj ile el koydukları malları başkasının üzerine zorla geçirdikleri ve bundan komisyon aldıkları belirlendi.

 Operasyonda Ele Geçirilenler

Operasyonlarda, av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve mağdurların haklarından feragat ettiklerine dair zorla doldurulmuş dilekçeler ele geçirildi.

 Organize Suç Örgütlerine Karşı Kararlılık

Bakan Yerlikaya, açıklamasında organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirterek, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek,” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.