Van’da iki mahalle yolunun kapatılması ile ilgili açıklama!

Van’ın Edremit ilçesinde bir vatandaş kendisine ait parsellerden geçtiği için iki mahalleyi birbirine bağlayan yolu hafriyat dökerek kapatmıştı. Konuyla ilgili Edremit Belediyesinden açıklama geldi.

Van’da iki mahalle yolunun kapatılması ile ilgili açıklama!
VAN
Yayınlama: 14.08.2024
A+
A-

Van’ın Edremit Belediyesi, Belediye sınırları içinde bulunan ve iki mahalleyi bir birine bağlayan bir yolun arsa sahibi tarafından, harfiyat dökülerek kapatılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz Şabaniye – Süphan mahallelerini birbirine bağlayan ve okul servislerinin yoğun olarak kullandığı yol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince yapılan arsa ve arazi düzenleme çalışmaları sonucunda, vatandaş arazisi içerisinde kalmıştır.

Belediyemiz yetkilileri, vatandaşlarla yerinde gerekli görüşmeleri gerçekleştirmiş ve alternatif güzergâhlar için çalışmaların başlatılacağını bildirmiştir. Ancak, ilgili parselin maliki tarafından, alternatif güzergâhlarla ilgili çalışmalar tamamlanmadan, 10.08.2024 tarihinde yola hafriyat dökülerek yol ulaşıma kapatılmış, konu bazı Basın ve Yayın organlarına yansımıştır. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü, alternatif güzergâh ile ilgili çalışmalara 12.08.2024 tarihinde başlamış ve bu çalışmalar kapsamında 220 metre uzunluğundaki ve 7 metrelik genişliğindeki imarlı yolun stabilize çalışmasını tamamlamıştır. Önümüzdeki günlerde ise asfalt serim çalışmalarına başlanacaktır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.