Şehit İsmail Haniye’nin vasiyeti Van’da yerine getirildi 

Van Filistin’e Destek Platformu, İran’da suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin vasiyetini yerine getirmek için sokaklara döküldü.

Şehit İsmail Haniye’nin vasiyeti Van’da yerine getirildi 
VAN
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikast sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, 3 Ağustos tarihinde Gazze ve Filistin için tüm dünya haklarını sokaklara inmeye davet etmişti.Bu kapsamda Van Filistin’e Destek Platformu da geniş katılımlı bir yürüyüş programı düzenledi.

Beşyol Meydanında ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla toplanan binlerce kişi kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında ara ara oturma eylemi gerçekleştiren ve İsrail aleyhine sloganlar atan kalabalık, daha sonra Kent Meydanı’na geçti. Burada okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir basın açıklaması yapıldı.
Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Emin Akaslan, İsmail Heniye’nin çağrısı üzerine meydanlarda olduklarını belirtti. Akaslan, “Bu dünya Gazze üzerinden kurulacak. Gazze modelini iyi okuyacağız. Gazzelileri övmekten, yüceltmekten yeni bir aşamaya geçmek gerekiyor. Gazze modelini öğrenmek, anlamak, uygulamak. Gazze insanlığın atan kalbi, canlı kalan kısmıdır. Onu modelleyip örnek alacağız. Onları ötekileştiren, terörle eşleştirenleri iyi tanıyıp bilecek, layık oldukları şekilde muamele edeceğiz” dedi.
Program, okunan duanın ardından sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.