Van’da örnek proje: “Atığını getir, temizlik ürününü götür”

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçede çevre bilincinin artırılması ve toplanan atıkların ekonomiye geri kazandırılması amacıyla “Atığını getir, temizlik ürününü götür” kampanyası başlattı.

Van’da örnek proje: “Atığını getir, temizlik ürününü götür”
VAN
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesindeki Sıfır Atık projesi bünyesinde düzenlenen çalışma ile her gün onlarca evsel atık geri dönüştürülmek üzere toplanıyor. Atıklarını getiren vatandaşlara ise temizlik ürünleri hediye ediliyor.

“Çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalışıyoruz”

Kampanya hakkında konuşan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mahir Demir, çalışma ile hem çevreyi koruduklarını hem de tasarrufa katkı sunduklarını söyledi.

Demir, “ Çevre dostu belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmamız gerekiyor. Bu doğrultuda son olarak dönüşüm atıklarını bizlere ulaştıran yurttaşlara temizlik ürünleri hediye ettiğimiz bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile hem çevre kirliliğin önüne geçmeye çalışıyoruz hem de yurttaşlarda çevreye dair bilincin gelişmesine katkı sunmak istiyoruz. Kısa süre önce başlattığımız çalışmaya, yurttaşlar oldukça ilgi gösteriyor” dedi.

“Yurttaşlarımız istedikleri zaman ulaşabilir”

Kampanyanın detayları hakkında konuşan Demir, “ Her salı Erenkent Mahallesi’nde , her çarşamba Erdemkent Mahallesi’nde ve her perşembe Esentepe Mahallesi’ndeyiz. Diğer günlerde ise tüm ilçe sınırları içerisinde gezici olarak hizmet vermekteyiz. Yurttaşlarımız, hangi mahallede olursa olsun geri dönüştürülebilir atığı biriktirdiğinde bizlere ulaşabilir. Biz de zaman kaybetmeden atıkları alıyor ve yurttaşlara kazandığı puan tutarında temizlik ürünü hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN-EDREMİT BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.