Van’da ulaşıma zam! İşte zam miktarı…

Van Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı UKOME toplantısı yapıldı. Toplantıda ulaşım ücretlerine zam kararı alındı. Peki, ulaşıma ne kadar zam geldi? İşte yanıtı…

Van’da ulaşıma zam! İşte zam miktarı…
VAN
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen UKOME toplantısı, Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Demir, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Şoförler Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşıma Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı 8. Bölge Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Gar Müdürlüğü, Van Ferit Melen Havalimanı Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam

11 gündem maddesi, 4 alt komisyon gündemi ve 6 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; Van Şehir merkezi, ilçeler arası ve ilçe merkezlerinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesine ait Mor otobüslerin mevcut güzergâhlarına, Bahçesaray ilçe merkezi, Erciş ilçe merkezi ve Erciş kadınlar plajı güzergâhının eklenmesi kararlaştırıldı. Kentte elektrikli skuter (e-skuter} işletmeciliği yapan YAPIDROM Teknoloji Anonim Şirketi’nin bir yıllık süre uzatımı, Van ili ve ilçe sınırları içinde hizmet veren H (Halk Otobüsü), M (Minibüs), V (Minibüs), T (Taksi) ve S (Servis) plakalı toplu taşıma araçları ve gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerinde yüzde 25 zam yapılması kararlaştırılırken, Van-Bahçesaray güzergahında toplu taşıma hizmeti yürüten Belediyeye ait otobüs rayiç bedellerinin güncellenmesi talebi de 120 TL olan tam yolcu ücretinin 100 TL’ye indirilmesi kararı alındı. Belediyenin diğer Mor otobüslerine ise zam yapılmayacak. Yine ticari araçların askıda indirme ve kent genelinde kurum ve yurttaşlardan gelen hız kesici (kasis) talepleri görüşüldü.

UKOME’den engelli yurttaşları sevindirecek karar

Ayrıca kentteki engelli yurttaşları yakından ilgilendiren beşinci gündem maddesinde engellilerin toplu taşımda kullandıkları ücretsiz otobüs kartlarının sağlık kurulu raporu süresi ise entegre edilmesini içeren, “İlimiz sınırları içinde 4736 sayılı Kanun kapsamında ücretsiz seyahat hakkına sahip engellilerin, otobüs kartlarının her yıl vizeleme yapılması zorunluluğu, engellilere tanınan hakların etkin ve eksiksiz kullanılabilmesi için engelli otobüs kartlarının sağlık kurulu raporu süresi boyunca vize yenileme işlemine gerek olmamasına yönelik, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçilik Kurumunun söz konusu tavsiyenin UKOME kurulunda değerlendirilmesi talebi” de görüşülerek karara bağlandı.

Özel gereksinimli öğrenciler için indirimli tarife

Toplantının komisyon gündemlerinde ise UKOME kurulunun Mayıs ayı toplantısında gündeme alınarak, UKOME alt komisyonuna havale edilen; özel gereksinimli çocuklar için, okul servis ücretleri belirlenirken, indirimli bir tarife uygulanması talebi de görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca bazı ilçelerde bulunan taksi durak yerlerinin değiştirilmesi talebi de görüşüldü.

Belediyeye ait otobüslerin tüm güzergâhları güncelleniyor

Toplantıda görüşülen ek gündem maddelerinde ise kent merkezi ve Erciş ilçesinde hizmet veren Belediyeye ait otobüslerin tüm güzergâhlarının güncellenmesi, İpekyolu Belediyesince talep edilen Kazım Karabekir Bulvarı ile Cumhuriyet, İskele, Koçibey, Sıhke ve Zübeyde Hanım Caddelerinde yapılacak yapılara otopark yapılmamasına yönelik UKOME kurulu tarafından değerlendirilmesi talebi ile minibüs ve taksi durak ve güzergah değişikliği talepleri gibi konular görüşüldü.

Toplantıda görüşülen konuların bir kısmı karara bağlanarak onaya sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi.

Toplantı, katılımcıların kent ulaşımına dair görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.