Van’da artan altın fiyatları vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi

Düğün sezonunun başladığı Van’da, artan altın fiyatlarından dolayı vatandaşlar imitasyon takılara yöneldi. Gerçek altında aynı gramaj ve renkte olan imitasyon takılar, fiyatlarından dolayı tercih ediliyor.

Van’da artan altın fiyatları vatandaşları imitasyon altına yönlendirdi
VAN
Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Altın fiyatları son zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altının fiyatı 2 bin 700’e kadar yükselince maddi durumu iyi olmayan vatandaşların imdadına altın suyuna batırılmış imitasyon altın ve takılar yetişiyor. Bu durum da imitasyon takı satan iş yerlerinde yoğunluk oluşturuyor.

Altın bir bileziğin fiyatı 60 bin TL’ye kadar yükselirken, bir gelinin bütün imitasyon takıları 30 bin TL’ye alınabiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Esnaf Zana Borak, 10 yıldır esnaflık yaptığını belirterek yaklaşık 5 yıldır imitasyon takı üzerine çalıştıklarını belirtti.

“Buruk bir sevinç yaşıyoruz”

Altın fiyatlarının artması ile insanlarda talebin arttığı belirten Borak, gram fiyatları 2 bin 700 TL bandında, bu da ortala bir bileziğin 50-60 bin TL’ye çıkmasına neden oluyor. Çiftler de düğün yapmakta zorlanıyor. Yatırım için altın satanlar da tekrar yerine bırakmakta zorlanıyor. Onan dolayı imitasyon takıya yöneliyorlar. Biz de yoğunluktan memnunuz. Ancak insanların alım gücünün düşmesi de bizi üzüyor, buruk bir sevinç yaşıyoruz.

“İmitasyon takılar altın alamayanlar için kurtarıcı oluyor”

Düğünlere giden herkesin altın alamadığına dikkat çeken Borak, “İnsanlar düğünlerde mahcup oluyor. Bu takılar onlar için kurtarıcı oluyor. Çünkü görsel ve işçilik olarak altınla birebir aynı. Tek farkı maden olarak altından yapılmıyor. Bakır, gümüşi pilinç (Alaşım) gibi madenlerden yapılıyor. İmitasyon takılar, altın alamayanlar için tamamen bir kurtarıcı oluyor. Bilezikler 400-500 arasında satılıyor. Hint takısı 10-15 bin TL arasında değişiyor. Bir gelinin bütün takıları 15-30 bin TL arasında alınabiliyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.