Van’da yabani bıttımlar fıstığa dönüştürülüyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yabani bıttım ağaçlarının fıstık ağacına dönüştürme projesi kapsamında Çatak ilçesinde bulunan ağaçların aşılama çalışması başladı.

Van’da yabani bıttımlar fıstığa dönüştürülüyor
VAN
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak ilçesinde başlatılan yabani bıttım ağaçlarının fıstık ağacına dönüştürme projesi, devam ediyor. Bu kapsamda Çatak’ın Kaçıt Mahallesi’nde budaması yapılan 2 bin 300 bıttım ağacına fıstık aşısı yapılıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Çatak Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında alanında uzman aşı ustaları tarafından aşıları yapılan ağaçların 2-3 yıl içerisinde verim alınması hedefleniyor.

Yöre halkının geçim kaynağı için büyük bir maddi destek sağlayacak olan projenin yanı sıra yabani bıttımlar da işlevli hale getirilecek. 6 usta öğretici ile bir aylık süre zarfında 2 bin 300 bıttım ağacına 11 bin 500 göz aşı yapılacak.

İlçe halkı için yeni gelir kapısı olacak

Aşılama çalışmalarını yerinde incelemek için ekipleri ziyaret eden Çatak Belediye Eşbaşkanı Reşat Eraslan, projenin ilçe için yeni bir ekonomik gelir sağlayacağını ifade etti. Eşbaşkan Eraslan, “Bu tür projelerin devamının geleceğine inancımız tamdır. Büyükşehir Belediyesi’ne de bizlere destek ve katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölgede hiçbir maddi gideri olmadan kendi kendine yetişen binlerce bıttım ağacı bulunurken, ağaçların tamamının fıstık ağaçlarına dönüştürülmesi için çalışmalar sürecek.

Kaynak: BÜLTEN-VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.