Vanlı kadınlar aşçılık hayallerini gerçekleştiriyor

Van’da Tuşba Halk Eğitim Merkezine bağlı Kalecik Toplum Yaşam Merkezinde kadınlar katıldıkları aşçılık kursunda bir birinden güzel tatlı ve yemekler yapmayı öğreniyor. Yöresel mutfağından, dünya mutfağına kadar birçok tarif öğrenen kadınlar, kurdukları aşçılık hayalini bu kursta gerçekleştiriyor.

Vanlı kadınlar aşçılık hayallerini gerçekleştiriyor
VAN
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Kursiyerleriyle her gün yeni tarifler yaptıklarını belirten Aşçılık Kursu Eğitmeni Mehtap Erginoğuz, şunları söyledi:
“Burada toplamda 12 kursiyerimiz var. Kursumuz hafta içi her gün var. Hafta sonu kurslarımız yok. Verdiğimiz eğitim ve belgelerle kursiyerlerimizi birçok iş alanında istihdam sağlamış oluyoruz. Ve ayrıca evdeki yemek kültüründen biraz daha fazla yemek eğitimi almış oluyorlar. Hem kendi evlerine hem de biraz daha dışarıdaki iş hayatına yönlendirmeye açık bir kurs. Talep çok fazla var. Çünkü evdeki bilindik klasik tariflerdense profesyonelce ve dünya mutfağına hâkim olduğumuzu söylemek istiyorum. Sadece yemek değil, bunun yanı sıra tatlı ve içecek de dâhil. Meze gibi bir sürü şeyler yapıyoruz: Günlük ortalama 3 ürün çıkartıyoruz. Biz sadece bu kursa gelip, gitmekle kalmıyoruz. Çeşitli sosyal etkinliklerde de bulunuyoruz. Mesela bazen kurum içerisinde veya dışında özellikle kurum içerisinde sinema etkinliği, kurum dışında piknikler veya ders saatleri içerisinde bazen sohbetli günlerimiz oluyor. Yetiştirdiğim kursiyerlerden iş yeri açanlar oldu, farklı alanlarda hatta birçok restorantta şefliğe kadar çıkanlar oldu. Bu anlara şahit olmak bize daha gurur ve motivasyon sağlıyor. Birçok kursiyerimiz de eğitimlerini tamamladıktan sonra evlerinden kazanç sağladı. İçli köfte, mantı, baklava gibi siparişler alarak, aile bütçelerine katkı sağladılar. Bir youtube ya da herhangi bir sosyal medya hesabını açıp oradan da tarif alabilir herkes ama kursu oradan ayıran şey onların hem teknik bilgilerini öğrenmek hem içeriklerini hem de püf noktalarını öğrenmek. Mesela diyelim ki bir mısır patlatmayı bütün sayfalarda bulabilirsiniz ama mesela mısır nemlenmişse onu döndürmenin yolunu burada öğreniyorlar. Kursumuza talep çok olduğu için çok mutluyuz. Talebin çok olması bizi de mutlu ediyor” açıklamasını yaptı.


Öğrendikleri yeni bilgilerle çok mutlu olduklarını dile getiren kursiyerler de, ”Mehtap Hoca’mızdan her gün güzel tarifler öğreniyoruz. Sadece bilindik basit tarifler değil. Dünya mutfağından lezzetler yapmayı da öğreniyoruz. Aşçılık çok güzel, hayal gibi bir meslek. Tamamıyla yaratıcılık konuşuyor bu meslekte. Hayallerimizi tabaklarımıza da yansıtıyoruz. Bu kursta günlerimiz çok verimli geçiyor. Çocuklarımız burada bulunan kreşlerde eğlenirken, biz de gönül rahatlığı içerisinde burada yeni bilgiler öğreniyoruz. Bize bu imkânı sağlayan başta kıymetli kurum müdürümüz ve Mehtap Hoca’mız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İyi ki böyle bir imkan tanınmış” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.