Van SDİ’den Cuma hutbesine “Saçmalık” diyen CHP Sözcüsü Yücel’e sert tepki!

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) geçen hafta okunan Cuma hutbesine “Saçmalık” diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı hedef alan CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e sert tepki göstererek, derhal özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Van SDİ’den Cuma hutbesine “Saçmalık” diyen CHP Sözcüsü Yücel’e sert tepki!
VAN
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Van SDİ, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in Kur’an ayetlerini hedef alan açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, derhal özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, herhangi bir şahsın kurduğu bir devlet olmadığını ve Müslüman halkın topyekûn direnişiyle kurulduğu ve imanla yoğrulmuş bir memleket olduğunu belirten Van SDİ, ana muhalefet partisinin toplumun değerlerine karşı saygısızlıktan vazgeçmesi ve milletten özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

“Türkiye İslam’ın yurdudur. Birileri istemese de İslam’ın yurdu olmaya devam edecektir”

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“19 Temmuz 2024 günü Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Cuma hutbesinde Müslümanlara İslam’ın tesettür ve aile kurma ile ilgili emirleri olan Nur suresi 30-32 ve Ahzap süresi 59. ayetlerinde geçtiği şekliyle anlatılmış, kadın olsun erkek olsun İslam’ın bir tesettür anlayışı olduğu ve gençlerin evlendirilerek buna uyulması gerektiği hatırlatılmıştır.  Dini meselelerde insanlara çeşitli hatırlatmalar da bulunmak ve din işlerini organize etmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının, insanlara Allah’ın emirlerini ulaştırmak ve yasaklarını hatırlatma görevini yerine getirmesinden daha doğal hiçbir şey yoktur. En son okunan Cuma hutbesinde de bu görevini yerine getirmiştir.  Ana muhalefet partisi sözcüsü, Cuma hutbesinde gündeme getirilen İslam’ın tesettür emrini saçmalık olarak nitelendirmiş, Diyanet İşleri Başkanı’na haddini aşan cümleler kullanmıştır. Türkiye İslam’ın yurdudur, birileri istemese de İslam’ın yurdu olmaya devam edecektir. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in Kur’an ayetlerini hedef alan açıklaması kabul edilemez. Derhal özür dilemelidir. Türkiye, herhangi bir şahsın kurduğu bir devlet değildir. Müslüman halkın topyekun direnişiyle kurulmuş ve imanla yoğrulmuş bir memlekettir. Hadsizlik yaparak aziz İslam’ın değerlerine hiç kimse ‘saçmalık’ diyemez. Ana muhalefet partisinin toplumun değerlerine karşı saygısızlıktan vazgeçmesi ve milletimizden özür dilemesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.