Baba kız Filistin’e destek için yollarda!

İstanbul’da yaşayan baba kız İsrailin Gazze’de uyguladığı saldırıları kınamak ve farkındalık oluşturmak için şehir şehir dolaşıyorlar.

Baba kız Filistin’e destek için yollarda!
VAN
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Filistin’de yaşanan savaş tüm şiddetiyle sürerken, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Van’da da Filistin’e destek için bir çok etkinlikler düzenlendi. İstanbul’dan Van’a gelen Hucurat Hareketi Derneği Başkanı Eyüp Güzel ve kızı Şüheda Güzel Filistin için farkındalık oluşturmak amacıyla. Türkiyedeki bir çok ili dolaşarak, sergi açtı.

Hucurat Hareketi Derneği Başkanı Eyüp Güzel, “Biz kızım Şüheda ile birlikte 13 Temmuz’da İstanbuldan yola çıktık “Kudüs Seferberliği isimli projemiz kapsamında Türkiye turu yapıyoruz. Yaklaşık olarak 25 ya da 30 civarında şehri dolaşacağız. Karadeniz turunu bitirdik. Trabzondan sonra Erzuruma geçerek Doğu Anadolu turuna başladık. Şuan Van’dayız. Buradan sonra Tatvan, Siirt, Diyarbakır, Batman şeklinde devam edecek. İnşallah turumuz bittikten sonra İstanbul’a başladığımız yere geri döneceğiz. 1 günlük sergi açıyoruz. Aynı zamanda çadırımız içerisine masa kuruyoruz. Burada boyama sayfaları üzerinde çocuklar buraya gelip boyama yapıyorlar. Aynı zamanda çocuklara birer tanede Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksayla alakalı hikaye kitabı ve masal kitabı hediye ediyoruz. Bu şekilde bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yaşanan bir soykırım süreci var. Bu soykırım süreci televizyon ve internet ortamında bol bol paylaşılıyor. Fakat insanlar kendi şehrinde konuyla alakalı resim sergisi açtığımız zaman biraz daha farklı bir bilinç altına girip, konuyu biraz daha sahipleniyorlar. Olumlu tepkiler alıyoruz. Kimileri çok teşekkür ediyor buraya geldik diye. Kimisi dua ediyor. Bu şekilde günü birlik olarak, Her şehirde sergimizi açıp, yola devam ediyoruz. Sergide toplam 35 eserimiz var. Bunların bir çoğunu ben çizdim. Diğer kısmını da Türkiye’nin muteber şehirlerinden hanımlar çizdiler. Kolektif bir çalışma. Civar çok kalabalık. Fakat güneş olduğu için çok sıcak. İnsanlar çok fazla durup bekleyemiyorlar maalesef. Ama hava kırıldığı zaman daha yoğun bir ilgi olacağını düşünüyorum” dedi.

“Dünya’nın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor”

Dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşandığını aktaran Güzel, “Gazze’de dünyanın gözünün içine baka baka bir soykırım yaşanıyor. Bu soykırıma maalesef Müslüman olan ülkelerin dışındaki ülkeler yani Avrupa Müslüman olmayan ülkelerin halkları bizden çok daha fazla tepki gösteriyorlar. Biz Türkiye olarak bu konuda çok iyi değiliz, halk olarak. Yani Avrupa’ya göre iyi değiliz. Bence burada yaşanan bir soykırım, bir insanlık dramı var. Yani insanın tepki göstermesi, diyalogunu göstermesi için Müslüman olmasına gerek yok. İnsan olan herkes bu konuya tepki göstermek zorundadır. Eğer ki vicdanı varsa. Çünkü orada masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar ayırt edilmeksizin, yani ne olduğu hiç önemli değil. Tepeden bombaları bırakıyorlar. Ordan hastaneler, okullar, mahalleler, evler hepsi dünyanın gözünün içine baka baka paramparça ediliyor. Yani biz sosyal medyadan veya televizyondan gördüğümüz zaman bakamıyoruz, o kadar kötü şeyler. Bunu biraz böyle bir parça duyurabiliriz, biraz farkındalık oluşturabiliriz diye biz bu yola Kudüs Seferberliği dedik. Adını Kudüs Seferberliği koyduk ve yollara biz revan olduk. Bugün tek derdimiz var. Bu derdimiz şehir şehir dolaşarak bir parça eğer bir umut oluşturabilirsek bir parça duyarlılık oluşturabilirsek ne mutlu bize diyoruz. Baba kız, aşağı yukarı 2. Haftamıza girdik. Bi 2 haftamız daha var. Daha sonra İnşallah İstanbula geri döneceğiz” ifadelerini kullandı.


“Amacımız ve sevdamız Kudüs”

Hucurat Hareketi Derneği Başkanı Eyüp Güzel’in kızı Şüheda Güzel de, “ Yaklaşık 10 senedir bu işin içerisindeyiz. 18 yaşındayım. Olabildiğince, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Amacımız, Kudüs, Sevdamız, Kudüs. Dertliyiz. Hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır. O yüzden babamla birlikte 13 Temmuz’da İstanbul’dan yola çıktık. Gebze olarak yaklaşık 25 tane şehir gezeceğiz. Buradaki amacımız biraz farkındalık oluşturmak. İnsanlarda biraz Kudüs bilinci çok aşağıda olduğu için onları biraz daha yukarı çıkarmak amacımız. Bu şekilde sevmeyenlerde en azından bizim hala burada olduğumuzu , Gazzelilerin yanında olduğumuzu, Filistinlilerin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Amacımız bu şekilde. Babamla birlikte Kudüse gitme hayalimiz var. İnşallah kapılar açılınca oraya da gideceğiz. İlk olarak Gebze, Kocaeli,Kastamonu, Zonguldak, Trabzon bu şehirlere gittik. Şuan Vandayız. Van’dan sonra Tatvan sonra Siirt’e gideceğiz. Siirt zaten bizim memleketimiz orda da sergi açacağız. Sirt’ten sonra artık dönüş yoluna geçeceğiz. Dönüş yolundan en son İstanbula döneceğiz. Kesinlikle bu serginin amacına ulaştığını düşünüyorum. Çok seven insan geldi ve gördü. Hala burada olduğumuzu bilmeleri onları biraz motive etti. Çok Gazzeli, Filistinli insanlarla karşılaştık. Sevmeyenlerde dediğimiz gibi burada olduğumuzu biliyorlar en azından O yüzden Filistinlilerin yanındayız. İnşallah bu yaptığımız çalışma haerkese hitap etmiş ve herkez faydalanmıştır bunu diliyorum. Müslüman aleminede gerçekten toparlanmalarını ve birlik olmamızı diliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.