Tefecilere operasyon: 1,2 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu

Balıkesir’de düzenlenen “KUYU-12” operasyonuyla elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay’ın yaptığı tefeci organize suç örgütü çökertildi. Operasyon sonucunda 43 şüpheli yakalanırken, 27’si tutuklandı ve 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Tefecilere operasyon: 1,2 milyar TL değerinde mal varlığına el konuldu
Yayınlama: 24.07.2024
A+
A-

Suçtan elde edildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu. Bu büyük operasyon, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından MASAK ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu gerçekleştirildi. Operasyonlarda Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığı’nın desteği de alındı.

Organize suç örgütü üyelerinin işlediği suçlar arasında:

Yüksek faiz karşılığında para verme

Araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi

Yağma ve eziyet

Borçlandırma yoluyla alıkoyma

Silahla tehdit ve darp

Belgede sahtecilik

Gasp ve hırsızlık

Ayrıca, suçtan elde edilen gelirleri otopark, oto galeri ve kuyumculuk sektörleri aracılığıyla aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilenler arasında:

Ruhsatsız tabancalar

Ruhsatsız av tüfekleri

Muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde

Çok sayıda senet, çek ve altın bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine, çetelere ve tefecilere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.