Van’da sıcaklıklara karşı brandalı çözüm

Van’da sıcak hava sıcaklığı gittikçe gösteriyor. Sıcak havadan bunalan Van esnafı, korunmak için iş yelerinin önüne brandalar astı.

Van’da sıcaklıklara karşı brandalı çözüm
VAN
Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan esnaf, vatandaşların sıcaktan korunması amacıyla sokaklara branda çekti. Van’ın hemen hemen her sokağında brandalar görmek mümkün. Vatandaşların sıcak havalardan etkilenmeden alışveriş yapmasını isteyen esnaf, çareyi sokağa branda çekmekte buldu.


Yapılan önlem hakkında konuşan esnaf, “Bu yıl Van’da havalar aşırı derecede sıcak. Vatandaşlar mecbur alışverişlerini yapmak zorunda kalıyorlar bazen. Biz de müşterilerimizin zorluk yaşamamaları için çareyi sokağa branda çekmekte bulduk. Sokakta bulunan tüm esnaf arkadaşlarla birlikte bu kararı aldık. Kendi aramızda para toplayıp, branda aldık. Aldığımız brandaları sokağın bir ucundan diğer ucuna astık. Sıcaklığa karşı çok iyi bir çözüm oldu. İnşallah vatandaşlar buradan memnun ayrılır” dedi.
Barış İnanç isimli vatandaş da, “Van’ın esnafı çok düşünceli. Kendi gibi insanları da sıcak bu memleketin. Ben Bursa’dan geliyorum. İlgi alaka muhteşem. Bizi düşünmeleri çok güzel olmuş. Bu çok güzel bir fikir. Çarşıyı gezmenin yanı sıra bu gölgelikte oturup bir şeyler de yiyebiliyoruz. Emeği geçen esnafa çok teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.