Van’da seyyarlar zabıtalara meydan okuyor

Van’da yasaklara uyulmuyor. Seyyar satıcılar tüm yasaklara ve uyarılara rağmen satışlarına devam ediyor.

Van’da seyyarlar zabıtalara meydan okuyor
VAN
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi seyyar satıcılar hakkında yasaklama kararı almış ve ilerleyen zamanlarda onlar için bir yer yapacaklarını belirtmişti. Fakat seyyar satıcılar belediyenin yasaklarına uymuyor. Van’ın hemen hemen her sokağında tezgâh kuran satıcılar, zabıtalara adeta meydan okurcasına satışlarına devam ediyor.


Şehrin işlek cadde ve sokaklarını mesken tutan seyyar satıcılar, kaldırım ve araç yollarını da işgal ediyor. Seyyar satıcılardan dolayı mağdur olduklarını dile getiren bazı sürücüler ve yayalar, “Caddenin tam ortasına tezgâh kuruyorlar. Biz şimdi nereden geçelim. Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Denetimler sıkılaştırılsın. Onların da mağdur edilmelerini istemiyoruz. Biran önce yetkililer onlar için bir yer ayarlasın ve her şey yoluna girsin” ifadeleri kullanıldı.
Ekmek parası kazanmak için mecburen tezgâh açmak zorunda kaldıklarını belirten bazı seyyar satıcılar ise, “Kazancımızı buradan sağlıyoruz. Birçoğumuz evimize ekmek götürmek için bu işi yapmak zorundayız. Eğer yetkililer bize bir yer tahsis ederse biz de oraya geçeriz. Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil ama bizi de anlamalarını istiyoruz. Evde bizden ekmek bekleyen çocuklarımız var. Bunu yapmaya mecburuz” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.