Gürpınar’da sel nedeniyle kapanan yayla yolu yeniden açıldı

Geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan kuvvetli yağışlardan dolayı Van’ın birçok ilçelerinde sel felaketi yaşanmıştı. Gürpınar’da yaşanan sel dolayısıyla Turna (Keşiş) Gölü yayla yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi ortak çalışmasıyla kapanan yayla yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Gürpınar’da sel nedeniyle kapanan yayla yolu yeniden açıldı
VAN
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi ve Gürpınar Belediyesi ekipleri Van’ın Gürpınar ilçesinde selden etkilenip kapanan Turna (Keşiş) Gölü için çalışma başlattı. Bölge turizmi için önemli bir değere sahip Turna (Keşiş) Gölü, yerli ve yabancı turistlerin her yıl ilgi odağı oluyor.


Belediye ekipleri Gürpınar için büyük değere sahip olan Turna (Keşiş) Gölü’nde başlattıkları çalışmalara hız verdi. Belediye başkanlarının talimatları doğrultusunda çalışmalara başlayan ekipler, bölgede onarım ve koruge boru çalışması yaptı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu kapanan yayla yolu yeniden ulaşıma açıldı.


Vatandaşlar, her gün bu yolu kullandıklarını belirterek, başta belediye başkanları olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.