Van’da su serinletmiyor “Yakıyor”!

Van’da artan fiyatlardan su da nasibini aldı. Su fiyatlarına gelen son zamlardan sonra 0.50 litre suyun fiyatı 10 TL’ye kadar yükseldi.

Van’da su serinletmiyor “Yakıyor”!
VAN
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Van’da su fiyatları vatandaşları şaşkına çevirdi. Akaryakıt, kira, enerji ve çalışan ücretlerindeki artışlar, su fiyatlarına da yansıdı. Van’da, geçen yılın Ocak ayında 1 TL olan 0.50 litrelik su fiyatları, şu anda 10 TL’den satılıyor. Su satıcıları genel olarak maliyet artışlarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.


Lokanta işletmecisi bir esnaf, “İşyerim kira, yaklaşık 8 kişiyi istihdam ediyorum hem kira bedelini hem de çalışanlarımın maaşlarını karşılamak için bizde bunu yapmak zorundayız. Şuan en ucuz su marketlerde o da 2 ila 9 lira arasında satılıyor. Markasına göre değişiklik gösteriyor. Esnaf olarak biz bunu yapmak zorundayız” dedi.

“Her yerde olan su bile artık uçmuş durumda”
Artan su fiyatını şaşkınlıkla karşılayan Melike Yıldız, “Geçen aşırı derecede susadım. Eşimle su almak istedi. Bir fırından su aldım ve bana suyun 10 lira olduğunu söyledi. Çok şaşırdım. Almadım gidip evimde içtim. Çünkü bir suya 10 Lira vermek hiç içimden gelmedi. Su her yerde olan bir şey. Neden bu kadar yüksek fiyatı hiç anlamış değilim. Su fiyatları da diğer fiyatlar gibi uçtu. Rabbim yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.