Van’daki o kavşak ölümlere davetiye çıkarıyor!

Van Erciş karayolu üzerindeki Alaköy-Yumrutepe Mahallesi kavşağında meydana gelen kazalar ölüme davetiye çıkarıyor. Kontrolsüz kavşakta çok sık trafik kazalarının yaşandığına dikkat çeken Vanlılar, yetkililere seslendi.

Van’daki o kavşak ölümlere davetiye çıkarıyor!
VAN
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Özellikle yaz aylarında Van Gölü sahillerine giden piknikçilerin yoğunluk oluşturduğu kavşakta hemen hemen her gün kazalar yaşanıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta 4’ü ağır 6 kişinin yaralandığı trafik kazasında araçlar kullanılamaz hale gelmişti.

“Sürücüler tali yoldan ana yola aniden çıkmış bulunuyor”

Trafiğin yoğun olmasına rağmen kavşakta önlem alınmadığına değinen sürücüler “Yolu bilmeyen sürücüler tali yoldan ana yola aniden çıkmış bulunuyor.  Ana yol üzerinde hızlı seyreden araçlar hızını düşüremediği için kazalar kaçınılmaz oluyor” diyerek kavşak etrafında gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

“Yolda köprülü kavşak olmalı”

Kot farkının görüldüğü kavşakta köprülü kavşağın yapılabileceğine dikkati çeken olmasını isteyen vatandaşlar “Bu yol, şehirlerarası yol, onun için transit araç geçişi çok fazla. Özellikle nakliye araçlarının sık kullandığı bir geçiş yolu. Yolda hız uyarı levhaları olmasına rağmen hız ihlali çok fazla oluyor. Bu yolda ışık koymak rampa öncesi sıkıntı olabilir ama yolda köprülü kavşak olmalı. Rampa inişinde araçların hızlı olması gibi rampayı çıkacak araçlarda kolay çıkabilmek için hızlarını artırarak kavşağa giriyorlar. Dolayısıyla bu da kazalara davetiye çıkarmış oluyor.” dedi.

“Piknikçilerin sık kullandığı bir yol”

Kazalara davetiye çıkaran kavşakta denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğine vurgu yapan sürücüler, “Özellikle yaz aylarında bu yol piknikçilerin sık kullandığı bir yol.  Trafik ekipleri sürekli uygulama ve denetleme yapmalı” dedi.

“İşin uzmanları çözüm bulsun”

En doğru çözümü işin uzmanlarının bulması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, “Bizler istediğimiz kadar sorunları ya da çözüm yollarını söylesek de en doğru çözümü bulacak olanlar işin uzmanları. Bir an önce yetkililerin işin uzmanları ile bir araya gelip kavşağı ölüm kavşağı olmaktan kurtarması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Proje üzerinde çalışılıyor”

Konuya ilişkin yetkililerden alınan bilgiye göre, kavşakla ilgili proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.