Van Valiliğinden lodos uyarısı!

Van Valiliği, il genelinde güney batılı yönlerden (Lodos) kuvvetli şekilde esmesi beklenerek, soba zehirlenmelerine karşı uyardı. Van Valiliği tarafından yapılan uyarıda, yarın il genelinde etkili olacak...

Van Valiliğinden lodos uyarısı!
VAN
Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-

Van Valiliği, il genelinde güney batılı yönlerden (Lodos) kuvvetli şekilde esmesi beklenerek, soba zehirlenmelerine karşı uyardı.
Van Valiliği tarafından yapılan uyarıda, yarın il genelinde etkili olacak lodostan kaynaklı soba zehirlenmeleri, çığ ve tipiye karşı uyardı.
Van Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Van İli Kuvvetli Rüzgâr Uyarısı‼
Yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Van ili genelinde, rüzgârın güney batılı yönlerden (Lodos) kuvvetli şekilde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgârın akşam saatlerine kadar ilimizde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgârla birlikte kar savrulması ve sürüklenmesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, soba zehirlenmesi, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) tipi nedeniyle ulaşımda akşama, Van gölünde deniz yolu ulaşımında aksama, gizli buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”

Kaynak: NECDET TAM- HABER GÜRPINAR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.