9 yıldı atıl durumdaydı. Akıbetleri belli oldu

Van’ın Edremit ilçesinde 9 yıl önce 50 milyon lira harcanarak yaptırılan 130 dairelik lüks dairelerin akıbeti belli oldu. Daireler yeniden tadilattan geçiriliyor Van’ın Edremit ilçesine bağlı...

9 yıldı atıl durumdaydı. Akıbetleri belli oldu
VAN
Yayınlama: 03.08.2023
A+
A-

 

Van’ın Edremit ilçesinde 9 yıl önce 50 milyon lira harcanarak yaptırılan 130 dairelik lüks dairelerin akıbeti belli oldu. Daireler yeniden tadilattan geçiriliyor


Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan mahallesinde 9 yıl önce yaptırılan adliye lojmanlarına, hâkim ve savcılar ‘güvenlik’ gerekçesiyle yerleşmek istemedi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı’nın 50 milyon liraya yaptırdığı 130 dairelik süper lüks lojmanlar önce Sağlık Bakanlığı’na ardından Milli Emlak’a ve son olarak Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Lojmanlar, geçen 9 yıl içerisinde hırsızların ve uyuşturucu bağımlıların meskeni haline geldi.


2014 yılında yaklaşık 50 milyon liraya mal edilen konutlara hâkim ve savcılar güvenli bulmadıkları gerekçesiyle girmek istemeyince, yapı olduğu gibi kaderine terk edildi. O tarihten bu yana geçen 9 yılda kurumlar binanın kullanım hakkını birbirine devrederken hırsızlar binayı her gün talan etmeye başladı.


Emniyet personellerinin yerleşmesi için Van Valiliği tarafından tamirat ve tadilat masrafları için yaklaşık 70 milyon daha harcama yapılmasına karar verdi. Yani 2014 yılında 50 milyon liraya yapılan lojmanlar, 9 yıl sonra yeniden 70 milyon lira daha harcanarak bu yıl hizmete girmesi bekleniyor.


Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve beraberindekilerle birlikte lojmanlarda yapılan çalışmaları takip etti. Vali Balcı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.