Van Valisi Balcı’dan VASKİ’ye ziyaret

HABER. CEBRAİL TEMUR Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, VASKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, yatırımlarla ilgili toplantıya katıldı. VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'dan...

Van Valisi Balcı’dan VASKİ’ye ziyaret
VAN
Yayınlama: 05.07.2023
A+
A-

HABER. CEBRAİL TEMUR

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, VASKİ Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, yatırımlarla ilgili toplantıya katıldı.

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’dan yıl sonuna kadar yapılacak yatırımlarla ilgili brifing alan Vali Balcı, Van’ın 436 mahallesinde başta içme suyu, Van Gölü’nün korunması olmak üzere vatandaşın en iyi hizmeti alması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.


Vali Balcı yapılan yatırımlarla ilgili şunları söyledi:
“142 mahallenin içme suyu problemi çözüldü. 54 mahallede içme suyu probleminin çözülmesi için çalışmalar devam ediyor. 187 mahallenin içme suyu probleminin çözülmesi için ihale yapıldı.
31 Aralık 2023 tarihi itibariyle içme suyu olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Dünya mirası Van Gölü’nün korunması için de 6 ilçemize arıtma tesisi yapılıyor. Gürpınar, Muradiye ve Saray ilçelerimizde arıtma tesisi yapımı devam ediyor.


Bahçesaray, Çaldıran ve Özalp ilçelerinin arıtma tesislerinin yapımı için de ihale süreci başladı. İçme suyu, arıtma tesisleri ve diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla toplam 400 milyon TL harcanacak.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.