50 yıllık ayakkabı tamircisinden örnek davranış

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Muhittin Deniz (75) küçük dükkanında 50 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyor. Deniz, boş zamanlarında ise ihtiyaç sahipleri için çalışıyor.

50 yıllık ayakkabı tamircisinden örnek davranış
VAN
Yayınlama: 29.12.2023
A+
A-

Van’ın İpekyolu ilçesi Hz. Ömer Cami civarında bulunan 1.5 metrekarelik dükkânında yaşına aldırış etmeden yarım asırdan fazla bir süredir ayakkabılara hayat veren Deniz, bu sayede 7 çocuk büyüttüğünü söyledi. Çöpte bulduğu ayakkabıları alarak tamir eden Deniz, daha sonra dükkanına gelen ihtiyaç sahiplerine bu ayakkabıları ücretsiz bir şekilde vererek gönüllere dokunuyor.
Muhittin Deniz, arkadaşlarından öğrendiği ayakkabı tamirciliğini 50 yıldan fazladır yapıyor. Geçmişe göre işlerinin düştüğünü dile getiren Deniz, “Geçmişte işler güzeldi. Herkes kösele ayakkabı giyerdi, pençesidir, topuğudur tamir ediliyordu. 3-4 yıl aynı ayakkabı giyilirdi. Şimdi bu ayakkabılar yok. Ayakkabı yıprandı mı hemen atılıyor. Şimdi bazen mantar, bağcık bazen de elle tamir edilecek işler geliyor. Her türlü ayakkabı tamirini yapıyorum.” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMUYOR

Küçük dükkanının hayırsever biri tarafından yıllar önce kendisine verildiğini söyleyen Deniz, iyilik kervanını yıllardır yaptığı uygulamayla devam ettiriyor. Kullanılmayacak durumda olan ayakkabıları tamir ettiğini belirten Muhittin Deniz, “Müşteriler bazen ayakkabılarını tamir için getiriyor ama giyilmeyecek halde olanları bırakıp gidiyor. Bazen de çöpe veya yol kenarına atıyorlar. Ben de bu ayakkabıları tamir edip giyilebilir hale getirerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz veriyorum. İhtiyacı olanlar gelip sorduğunda numarasına göre veriyorum. Uzun zamandır bunu devam ettiriyorum. Vatandaşlar çöpe atacakları ya da kullanmadıkları ayakkabıları bana getirirse ben de tamir edip ihtiyaç sahiplerine ulaştırırım. Çöpte boşa gideceğine onları sevindirelim.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.