5 yılda 2,5 milyon kişi daha EYT’li olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan EYT düzenlemesiyle şuana kadar 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil...

5 yılda 2,5 milyon kişi daha EYT’li olacak
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan EYT düzenlemesiyle şuana kadar 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını açıkladı.
Bakan Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
EYT düzenlemesiyle birlikte 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu ve 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtten Işıkhan; “EYT kapsamında yaklaşık 2 milyona yakın vatandaşımız emekli oldu. Yaklaşık 2.5 milyon vatandaşımızın da 5 yılda sisteme girmesini bekliyoruz. Şu anda da EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi var. Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.