4 yıldır yasaktı… ‘Siyasi reklamlar’ platforma geri dönüyor!

Twitter 2024 Seçimleri Öncesinde ‘Siyasi Reklamlara Hayır’ Politikasını Kaldırıyor. Kısa bir süre önce X olarak yeniden markalaşan şirket, platformundaki siyasi reklamlar için bir moderasyon ekibine sahip olacağını iddia ediyor.

4 yıldır yasaktı… ‘Siyasi reklamlar’ platforma geri dönüyor!
Yayınlama:
A+
A-

X olarak da bilinen Twitter, yaklaşan ABD başkanlık seçimleri için adayları tanıtan mesajlar da dahil olmak üzere platformu ABD siyasi reklamlarına yeniden açıyor.

Twitter bu değişiklikten, sahte hesaplar gibi manipülasyonlarla mücadele etmek üzere güvenlik ve seçim ekibini genişletmekle ilgili Salı günkü bir blog yazısında bahsetti. Platform, “İfade özgürlüğüne olan bağlılığımıza dayanarak, siyasi reklamlara da izin vereceğiz” dedi.

TWİTTER’IN ESKİ SAHİBİ JACK DORSEY SİYASİ REKLAMLARI YASAKLAMIŞTI

Bu hamle, Twitter’ın bir önceki CEO’su Jack Dorsey’in “Siyasi mesaj erişiminin satın alınmaması, kazanılması gerektiğine inanıyoruz” diyerek siyasi reklamları yasaklamasından dört yıl sonra geldi.

O dönemde Dorsey, adayların ve siyasi grupların Twitter’ın reklam sistemiyle oynayarak seçili kullanıcılara kontrol edilmemiş bilgiler yayabileceğinden endişe ediyordu. Şirket ayrıca 2018 ara seçimleri sırasında siyasi reklamlardan yalnızca 3 milyon dolar kazandığını belirtti ki bu milyarlar kazanmaya çalışan bir platform için nispeten küçük bir meblağ.

Ocak ayında Twitter siyasi reklamlara yeniden izin vereceğinin sinyalini vermiş ve “nedene dayalı reklamlar” için kısıtlamalarını gevşetmeye başladığını söylemişti. Salı günkü blog yazısında, şirketin ilk olarak ABD’de ücretli siyasi paylaşımlara izin vereceği, ancak bunun reklam politikasında belirtilen belirli koşullar altında olacağı açıkça belirtiliyor.

YANLIŞ VE YANILTICI BİLGİLER ENGELLENECEK

Twitter blog yazısında, “Bu, özgür ve açık siyasi söylemi korumaya çalışırken, bir seçime yönelik kamu güvenini zayıflatmayı amaçlayan yanlış veya yanıltıcı bilgiler de dahil olmak üzere yanlış veya yanıltıcı içeriğin tanıtımını yasaklamayı içerecektir” dedi.

Şirket, herkesin platformda tanıtılan siyasi gönderileri incelemesine izin vermeyi vaat eden bir “küresel reklam şeffaflık merkezi” oluşturacağını söylüyor. Alıcılar ayrıca, yalnızca meşru grupların ve kampanyaların Twitter’da reklam verebilmesini sağlamak için “sağlam bir tarama süreci” ile karşı karşıya kalacaklar. Yabancı uyrukluların ve ABD dışındaki kuruluşların bu tür reklamları satın alması yasaklanmıştır.

Abone Ol

Kaynak : İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.