4-6 yaş Kur’an kurslarına teveccüh artıyor

Okul öncesi Kur2an kurslarında hem anaokulu müfredatı uygulanıyor hem de temel dini bilgiler, dini değerler ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor. Verilen eğitimden hem çocuklar hem...

4-6 yaş Kur’an kurslarına teveccüh artıyor
VAN
Yayınlama: 14.09.2023
A+
A-

 

Okul öncesi Kur2an kurslarında hem anaokulu müfredatı uygulanıyor hem de temel dini bilgiler, dini değerler ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor. Verilen eğitimden hem çocuklar hem de veliler çok memnun.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 4-6 yaş Kur’an kurslarına giden çocuklar ve velileri verilen eğitimin ve aktivitelerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.


Van’da İpekyolu Müftülüğüne bağlı Değerler 4-6 Yaş Kur’an kursu 60 öğrencisi ile sabah saat 08.00’da başlayıp öğlen saat 12.30’da biten ve 12.30’da başlayıp akşam 17.00’da biten 2 sınıf şeklinde eğitim veriyor.
“Anaokulu müfredatını da uyguluyoruz”
Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Değerler 4-6 Yaş Kur’an kursu sorumlu Müdürü Nihan Nilhan Hakverir, “Kursumuz Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş okul öncesi Kur’an kursu olarak geçiyor.

Ayrıca çocukları e-okul üzerinden sisteme de kaydediyoruz. Okulumuz anaokulu yerine de geçiyor. Anaokulunda uygulanan müfredatın hepsini yıl içerisinde çocuklarımıza veriyoruz. Ayrıca dini bilgiler, dini değerler, Kur’an-ı Kerim öğretiyor ve ezberlettiriyoruz. Yani bir Müslümanın namazda okuyabileceği bütün sureleri ezberlemiş bir şekilde buradan mezun oluyorlar.” dedi.


“Çok güzel geri dönütler”
Hakverir, “Oyunlar oynuyoruz, etkinlikler yapıyoruz, aile katılımları yapıyoruz, velilerimizi çağırıp toplantılar yapıyoruz, bazen gezilerimiz oluyor, sosyal aktiviteleri yoğun bir şekilde yapıyoruz. Bir anaokulundan farkı biz hem anaokulu müfredatını işliyoruz hem dini bilgiler, dini değerler, bir de Kur’an-ı Kerim’i öğretip çocukların yaşamına bunu nasıl aktarabiliriz bunu öğretiyoruz ve hem velilerden hem de öğrencilerden çok güzel geri dönütler alıyoruz. Her dönem bitiminde velilerimize dönemin nasıl geçtiğini soruyoruz ve çok güzel geri dönütler alıyoruz. Veliler çocuklarının sadece kesme, boyama gibi şeyler yapmalarını beklerken, bizim verdiğimiz eğitimden çok memnun olduklarını ve bu kadarını beklemediklerini söylüyorlar. Olumlu geri dönütler alıyoruz ve bu bizi çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.


“Her başvuran hocayı almıyoruz”
Kursta ders veren hocaların üniversite mezunu ve çocuk gelişimi sertifikası olan kişiler olduğuna dikkat çeken Hakverir, “Bu tür kursların daha fazla insana ulaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu tür yerlerin çok anlatılmadığı kanaatindeyim. Eğer böyle yerler insanlara yeteri kadar anlatılırsa çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.” diye konuştu.
“Hedefimiz öğrenci sayısını ikiye katlamaktır”
Van İl Müftülüğünden alınan bilgilere göre, 2022/2023 eğitim-öğretim yılında 35 kursta 75 öğretici 1037 öğrenciye eğitim verildi. 2023/2024 yılında kayıtlar devam etmektedir. Hâlihazırda 33 kurs 64 öğretici ile süreç başlatılmış olup şu ana kadar 715 öğrencinin kaydı alınmıştır. Kurs açma ve kayıt işlemleri devam etmektedir. Hedef, açılacak kurs sayısını bir önceki yılın iki katına çıkarmak ve öğrenci sayısını ikiye katlamaktır.

 

Kaynak: CEBRAİL TEMUR

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.