SPORVAN VE YAZ SPOR OKULLARININ TANITIMI YAPILDI

HABER. CEBRAİL TEMUR Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı her zaman sporun ve sporcunun yanında yer aldığını belirterek, her çocuğun bir spor...

SPORVAN VE YAZ SPOR OKULLARININ TANITIMI YAPILDI
VAN
Yayınlama: 09.06.2023
A+
A-

HABER. CEBRAİL TEMUR

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı her zaman sporun ve sporcunun yanında yer aldığını belirterek, her çocuğun bir spor dalı ile ilgilenmesi veya iyi bir izleyici olmasını amaçladıklarını söyledi.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yürütülen SPORVAN VE YAZ SPOR OKULLARI tanıtım töreni yapıldı. Van Atatürk Şehir Stadında yapılan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Özel gereksinimi olan sporcuların yaptığı gösteri le başlayan tören, çeşitli spor dallarında eğitim alan öğrencileri gösterileri ile devam etti.
Törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı katılmış olduğu programdan duyduğu mutluluğunu dile getirerek ‘’Bugün burada ‘SPOR VAN’ projemizin yaz okulları açılış programı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu güzel birlikteliği sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Malumunuz ‘SPOR VAN’ projemizi başlattığımızda temel hedefimiz şuydu; her çocuğumuz ya bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Allah’a şükür uyguladığımız bu projeyle amacımıza ulaştık. Bu konuda özellikle beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize, spor eğitmenlerimize yürekten, kalpten teşekkür ediyorum. Çünkü belirttiğim o nihai hedefler olan her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması ya da bir spor dalının izleyicisi olma hedefi doğrultusunda büyük bir azimle ve gayretle arkadaşlarımız ilerliyor. ‘SPOR VAN’ projesinin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.


“Devletimizin imkânlarını spora ve çocuklara kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum”
Bu zamana kadar yapmış oldukları ve yapmayı planladıkları projeleri anlatan Balcı, şu ifadeleri kullandı:
‘’Sporu seven, sporu destekleyen bir vali olarak, devletimizin bütün imkan, kabiliyet ve potansiyelini spora ve çocuklara kullanmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu zamana kadar ne yaptık, ne yapıyoruz? Bunları da ifade edeyim; yaklaşık 20 milyon lira değerinde spor malzemesini Van Büyükşehir Belediyesi imkânlarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın, Milli Eğitim Bakanlığı’mızın bütün imkânlarını kullanarak çocuklarımızla buluşturduk. Şu anda on tane yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor, on altı tane kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor, 250 tane voleybol-basketbol sahası yaptık okul bahçelerinde, inşallah onları da bitireceğiz. Sporcu fabrikasını yapıyoruz 5 tane kapalı spor salonu şeklinde, o da bitmiş olacak.
Cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla 2023 Spor Van tesisleri var, basketbol sahası, halı saha ve tenis kortundan oluşan. Bütün ilçelere tesislerimizi yapıyoruz, ayrıca ilk kez fiilen voleybol-basketbol sahalarımızı tamamlayacağız. Kısacası, spor alt yapısına destek vereceğiz. Bir taraftan malzeme desteği vereceğiz, bir taraftan da spor altyapısının eksikliklerini tamamlayacağız. Böylece nihai amacımız çocuklarımızın ya bir spor dalıyla uğraşması ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması hedefine ulaşmış olacağız.’’
“Spor okullarından çocukların yeteri kadar yararlanmalarını istiyorum”
Gerçekleştirmiş oldukları programda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Balcı ‘’İfade ettiğim gibi çocukları, gençleri seven, sporu ve sporcuları seven, destekleyen bir vali olarak bu güzel etkinlikleri görmekten, bu faaliyetleri görmekten ve çocuklarımızı sporla uğraşırken görmekten büyük mutluluk ve bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu mutluluğu bize yaşatan sevgili çocuklarımıza ve gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Her zaman onların yanındayız, beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Buradan Van’daki tüm velilere, anne ve babalara, gençlere ve çocuklara da şunu duyuruyorum; yaz spor okullarımız başladı, spor okullarından çocuklarımızın yeteri kadar yararlanmalarını istiyorum. Her çocuk kendi okuluna başvursun, oradan organize edilecek ya da il ve ilçelerdeki gençlik ve spor il müdürlüklerine başvursunlar ve yaz spor okulu faaliyetlerinden yararlansınlar.’’ ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.