Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı bu yıl kaç kişi ziyaret etti? Başkan Takva cevapladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ikinci kez 12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, 86 firmanın katılım sağladığı Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nın kaç kişi tarafından ziyaret edildiği açıklandı. İşte o sayı…

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı bu yıl kaç kişi ziyaret etti? Başkan Takva cevapladı
VAN
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Van TSO Başkanı Necdet Takva, 4 gün süren fuarın yaklaşık olarak 40 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirterek, Fuarın markalaşan yeni bir sürecin arifesinde olduğunu vurguladı.Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, 12-15 Eylül tarihleri arasında ikinci kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı değerlendirdi.

Geçen yıl 22 bin 875 kişinin ziyaret ettiği fuarın, bu yıl yaklaşık 40 bin kişi tarafından ziyaret edildiği açıklandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Çetin Kotan Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına değerlendirmeler yapan Başkan Takva, fuarın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Konuşmasına gazetecilere teşekkür ederek başlayan Takva, Van’da 40’a yakın meslek odasının kentin tanıtımı adına çalışmalar yaptığını, bunların kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

“MARKALAŞAN YENİ BİR SÜRECİN ARİFESİNDEYİZ”

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı’nı önemsediklerini belirten Takva, “Sonuç raporunu yayınlamanın gelecek yıllar açısından bize bir vizyon ve perspektif oluşturmasına katkı sunacağı anlayışı bunu gerçekleştirdik. Kurumsallaşan, markalaşan yeni bir sürecin arifesindeyiz. O yüzden bunu önemsiyoruz. En çok önemsediğimiz konu da Van’da 40’a yakın meslek odasının olması ve bu çerçevede kentin tanıtımı, bir dinamizm yaratılması konusunda üstlenmiş olduğumuz role bir vurgu yapmak istiyoruz. Bunu önemsiyor ve diliyoruz ki, bu tür faaliyetler diğer meslek odalarına yâda sivil toplum alanında daha dinamik bir sürece evrilir. Geçtiğimiz yıl ne durumdaydık, bu yıl ki fuarda ne duruma geldik bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 40 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini ifade eden Takva, gelecek yıl öğrencileri de hesaba katarak Ekim ayında yapmayı planladıklarını dile getirdi. Fuara İran’ın Erdebil şehrinden de önemli aşıların katıldığını belirten Takva, İran, Irak, Azerbaycan ve Ermenistan gibi komşu ülkelerle ilişkilerin önemine işaret etti.

Geçen yıl konuk TSO’nun Erzurum TSO olduğunu, bu yılki konuğun ise Trabzon Ticaret Odası olduğunu ifade eden Takva, valilik başta olmak üzere, kentteki birçok protokol, belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcilerinin fuara katıldığını söyledi.

Bölgede birçok ticaret ve sanayi odası başkan ve yöneticilerinin fuarı ziyaret ettiğini belirten Necdet Takva, davetlilere Van Balığı’nın konservesini hediye ettiklerini belirtti.

Yoğun programına rağmen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ikinci gün fuara geldiğini anlatan Takva, kendisine teşekkürlerini iletti. Söz konusu fuarın ikincisinin düzenlenmesine rağmen ülke genelinde ses getirdiğini dile getiren Takva, başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Van’da tescilli ürünler noktasında da iyi bir noktaya geldiklerini söyleyen TSO Başkanı Takva, gelecek yıl çok daha iyi bir fuar olacağına inandığını anlattı.

Fuarların Van’da büyüyüp gelişmesinde, bugünlere gelmesinde Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler’in büyük payı olduğunu ifade eden Takva, fuarın kamuoyuna duyurulmasında emeği olan basına da teşekkür etti.

Takva’dan sonra söz alan Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, ülkede söz konusu minvalde yapılan fuarlar arasında ilk üçe girecek düzeyde bir fuar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fuara katılımın oldukça yoğun olduğunu belirten Güler, firmaların yüzde 95’inin de memnun ayrıldığını söyledi.

“ÇOK İYİ BİR FUAR OLDU”

Bu tür organizasyonların çok büyük bir risk taşıdığını belirten Güler, “Bu tür organizasyonlarda önünüzü göremiyorsunuz. Her türlü zorlukla karşı karşıya kalıyorsunuz. Türkiye’de bu minvalde yapılan fuarlar arasında ilk üçe girecek bir formatta fuar yaptık. Türkiye şartlarına göre çok iyi bir fuar oldu. Bu tür fuarlarda iki önemli etken var. Biri katılım, diğeri ise ziyaretçidir. Fuarımıza katılan firmalarımızın yüzde 95’i çok memnun kaldıklarını söylediler. Bu da bizi son derece memnun etti. Van kendi ölçeğinde zaten çok stratejik bir konumdadır. İnşallah büyüyerek, markalaşarak, kalitemize katile katarak büyümeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Takva, gelecek yılki fuar tarihinin 25-28 Eylül 2025 olarak planlandığını hatırlatarak, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.