Kontrolsüz ve Saldırgan Dizilere Dur de!

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, son yıllarda TV ekranlarında yayınlanan dizilerin içerik olarak genel ahlaka ve Müslüman bir topluma kesinlikle uymadığına dikkat çekti.

Kontrolsüz ve Saldırgan Dizilere Dur de!
Yayınlama: 23.05.2023
A+
A-

HABER: CEBRAİL TEMUR

 

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, son yıllarda TV ekranlarında yayınlanan dizilerin içerik olarak genel ahlaka ve Müslüman bir topluma kesinlikle uymadığına dikkati çekerek dizilerdeki rol modellerin özellikle çocuklar ve gençler tarafından örnek alındığını, onların olumsuz davranış ve sözlerinin de çocuklar ve gençler tarafından benimsendiğini kaydetti.

“Dizilerde sergilenen kötü aile örnekleri ve ilişkiler aile yapımızı, çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlak anlayışını bozuyor” diyen Arvas açıklamasına şöyle devam etti:

İnançlımıza uymayan, geleneğimizle kültürümüzle bağdaşmayan bu dizilerdeki rol modeller maalesef çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından rol model olarak alınıyor. Aile içinde boşanmaların arttığı bir dönemde kötü aile örnekleri ve ilişkilerin izletilmesi aile yapımızı dinamitlemektir.

Sık sık ülke gündemini de meşgul eden bu dizi terörü günden güne rahatsız edici boyutlara ulaşmıştır. Dizi yapımcıları dini mekânları kullanma gayreti ile bu mekânları terörlerine alet etmektedirler. Dizilerin toplum yapımıza uyması, aile yapımızı korumayı telkin edici görsellikte olması geleceğimizin teminatı gençlerimize rol model insanlar tarafından ve bu yöndeki senaryolarla çekilmesi ülkece isteğimizdir. Kontrolsüz bir ortamda, kontrolsüz senaryolarla çekilen filmlerde ve dizilerde yaşanan dezenformasyon da bizleri ayrıca üzmektedir.

Diyanet-Sen olarak bu tür dizilerle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını göreve davet ediyoruz. Bu dizilerin yayından kaldırılması, yayınlarının durdurulması, dini mekânları kullanmalarının engellenmesi halkımızın isteğidir. Anılan kurumların hassasiyetle hem dini değerlere hem de aile kurumuna saldırı olarak nitelenebilecek bu eylemlerin önüne geçmesini; Camilerin, medreselerin ve benzeri alanların bu tür kullanıma kapatılmasını acilen talep ediyoruz.

Aile kurumunu zedeleyen, dini mekânları emellerine alet edenlere yönelik yaptırımlar ivedi şekilde uygulanmalıdır. Diyanet-Sen konunun takipçisi olmaya devam edecektir. Dini mekânlar kimsenin para uğruna suistimal edeceği alanlar değildir. Bu alanların korunması öncelikli hedefimizdir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.