Engelli genç kendisi gibi engelli olanlara umut oluyor

Van’da yaşayan ve 4 yaşındayken geçirmiş olduğu bir ameliyat sonucu engelli duruma düşen Senar Gül (27)kendisi gibi engelli olanların akülü arabalarını tamir ederek onlara umut oluyor.

Engelli genç kendisi gibi engelli olanlara umut oluyor
Yayınlama: 19.05.2023
A+
A-

HABER: CEBRAİL TEMUR

 

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde kendi imkânları ile açtığı atölyede engelli arabaların akülerini tamir eden Gül, atölyesine gelen engellilerin hem arabalarını tamir ediyor hem de çay ikramında bulunup sohbet ediyor.

“Küçük yaşlarda evdeki elektronik cihazları tamir etmeye başladım”

Küçük yaşlardan itibaren evde bozulan elektrikli eşyaları tamir etmeye başladığını belirten Gül, “Bir akülü aracım oldu. Bir gün arabayı temizlerken kablosu koptu. Ben de çok üzüldüm, nasıl yapacağımı bilemedim. Arabamla uğraşıp tamir ettim. Bazı engelli arkadaşların da bozulan araçlarını tamir edince bende bir özgüven oluştu ve küçük bir çanta ile kaldırım köşelerinde ve evlere giderek bozulan arabaları tamir etmeye başladım. Çok fazla hayır duası aldım. İşimde başarılı olduğum için çok kişi beni takdir etti. Bu azmime ve cesaretime hayran kaldılar. Allah’a şükür bu günlere kadar tek başıma geldim. Tabi ki bu gayreti ortaya koymamda çevremin çok etkisi oldu. Çevrem bana güven ve cesaret verdi.” dedi.

“Birçok engelliye umut oldum ve çok kişiden hayırlı dua aldım”

Engelli olmasına rağmen çok kişiye destek olduğunu ifade eden Gül, “Engelli camiasında tanınan bir insanım. Bir kişinin sıkıntısı oldu mu beni ararlar be de elimden geldiği kadarıyla herkesin derdine derman olmaya çalışıyorum. Evden çıkamayan, özgüveni kırılmış ve sosyal hayattan kopmuş birçok engelli arkadaşımın evden çıkmasına ve sosyalleşmesine katkı sağladım. Onları bulundukları karanlıktan çıkardım ve onlar bana hep duacıdırlar. Ben hayata bir sıfır geriden başladım ama kimsenin bana acımasını istemiyorum. Birbirimize destek olmamız lazım.” diye konuştu.

“Yetkililerin önümdeki engelleri kaldırmalarını istiyorum”

Gül, “Ben bu halimle çalışıyorum. İnsanların da bana biraz destek olmasını gerekiyor. Kışın kiramı cebimden vermek zorunda kalıyorum.  Soğuk olduğu için engelliler evden pek çıkmıyor. Yetkililerden isteğim bana yardımcı olmaları, engellilerin daha rahat ulaşabileceği bir yerde bir atölye açıp orada hizmet vermek istiyorum. Ben bu halimle bu kadar engeli aşmışsam benim önümdeki engellerin de kaldırılması gerekiyor. Vali beye isteklerimi söyledim notumu da aldılar ancak herhangi bir adım atılmadı.” ifadelerini kullandı.

“Senar benim hayatıma ışık oldu”     

6 ay boyunca tekerlekli sandalyesi bozuk olduğu için evden çıkamadığını belirten Senar Cihan Timur, “Arabamı başka bir ile götürüp tamir ettirme imkânım da yoktu. Bir gün Senar ile tanıştım, bana arabamı yapabileceğini söyledi. Başta inanmadım fakat eve geldi arabama baktı, arabanın sorununu çözdü ve araba çalıştı. Böylece 6 aylık esaretim bitti. Senar sayesinde dışardayım ve her şeyim var. Senar olmasaydı evden çıkamazdım. Daha önce insanlarla konuşmazdım, içime kapanık bir insandım Senar sayesinde sosyalleştim ve çok şükür okulumu da bitirdim. Senar benim arabamı tamir ettikten sonra hayatım değişti. Senar’ın yanına kim gelirse hayatı değişiyor. Yetkililerin Senar’a destek olmasını istiyorum. Engellilerin daha rahat ulaşabileceği bir yerde kendisine bir atölye açılırsa hem onun için hem de engelliler için çok iyi olur. Engellilerin buraya ulaşması çok zor oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Yetkilerin Senar’a maddi ve manevi destek sağlaması gerekiyor”

Memur Sen Engelliler Komisyonu Başkan Yardımcısı Kasım Emek ise “Senar Usta’nın merkezi bir yerde iş yerinin olması gerekiyor. Engellilerin buraya gelmesi çok zor oluyor. Kira ve malzeme yardımının yapılması gerekiyor. Faturalarının karşılanması gerekiyor. Yetkililerin ayda bir de olsa ziyarette bulunması gerekiyor. Psikolojik anlamda destek olunması gerekiyor. Valinin, kaymakamın ve diğer bütün yetkililerin engellilerin yanında olması ve onları hiçbir zaman yalnız bırakılmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.