Altın piyasası yükselişte

Düğün sezonunun başlaması ile beraber kuyumcularda yoğunluk yaşanıyor. Ancak altın fiyatları cep yakıyor. En düşük bütçeli bir düğünde bile sadece altına ödenecek ücret 170-180 bin TL arasında değişiyor.

Altın piyasası yükselişte
Yayınlama: 25.05.2023
A+
A-

HABER: CEBRAİL TEMUR

 

Altın fiyatlarının seçimlerden dolayı manipüle edildiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, fiyatların seçimlerden sonra düşebileceğini söyleyerek siyasette yaşanan değişikliklerin piyasayı bozduğunu ve yükselttiğini ifade ettiler.     

“Altın fiyatları manipüle ediliyor”

Altın fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Kuyumcu İsmail Yıldırım, “Seçime yakın olduğu için bu fiyatlar daha da arttırılarak manipüle ediliyor. Eski düğünlerde olduğu gibi bir kalabalık yok. Düğününü yapmak isteyenler de eskisi gibi şaşalı bir düğün yapamıyor. En hafif yüzük ve bilezikler alınıyor artık. Eskiden 7 tane bilezik alıp düğüne gidebilen insanlar şimdi 3 tane alabiliyor. Kimse artık altın setleri alamıyor. İnsanlar ufak bir gelin kolyesi ile geçiştiriyorlar. En ufak bir düğünde bile altın fiyatı 170-180 binin altına düşmüyor. Piyasa yüksek olduğu için bizim işlerimiz de düşüyor. Şuan pek iş yapamıyoruz.” dedi.

“Seçimden sonra bir düşüş bekliyoruz”

Cumhurbaşkanlığı seçimindendin bir iki hafta sonra altın fiyatlarında bir düşüş beklediklerini belirten Yıldırım,  “Seçimden dolayı fiyatlar manipüle ediliyor. Serbest piyasada dolar biraz yükseldi. Buna bağlı olarak da altında biraz yükselme oldu. Ama seçinden sonra fiyatlar rayına oturduğunda gram altının bin 700 veya bin 650 TL seviyelerine gelebileceğini düşünüyoruz. Siyasette yaşanacak değişim de beraberinde belirsizliği getirir. Buna bağlı olarak da piyasada bir yükseliş olur. Ama değişim olmasa piyasalar beli bir süre sonra eski rayına oturur.” ifadelerini kullandı.

“Sahte altını gerçeğinden ayırmak kolay değil”

Yükselen altın fiyatlarının insanları imitasyon altınlara yönlendirdiğine dikkat çeken Yıldırım , insanların orijinal altın almakta zorlandığını belirterek  “Sahte altını orijinal altından kuyumcu ayırabilir. Dışarıdan bakan birinin bunu ayırt etmesi pek mümkün değildir. Kuyumcular altının sesinden ve tırtıklarından orijinal olup olmadığını anlıyorlar. Altın alacakların kendi güvendikleri kuyumculardan altın almaları gerekiyor. 5-10 TL için kuyumcuları gezmenin âlemi yok. Belli bir kuyumcudan altın alındığında yaşanabilecek bir sıkıntıda kuyumcusuna gidip danışabiliyor ancak değişik yerlerden altın alındığında böyle bir şey mümkün olmuyor.  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.