Ortadoğu’da savaş çanları çalıyor! ABD’nin ardından onlar da geldi

İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların akabinde ABD’nin Doğu Akdeniz’e iki savaş gemisi göndermesinin ardından Almanya da özel harekat birliklerini bölgeye gönderdi.

Ortadoğu’da savaş çanları çalıyor! ABD’nin ardından onlar da geldi
Yayınlama: 23.10.2023
A+
A-

İsrail-Filistin çatışması ve İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları devam ederken, bölgedeki askeri hareketlilik artıyor. Son olarak Alman ordusu, özel kuvvet birliklerini Kıbrıs adasına gönderdi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmeler Orta Doğu’yu karıştırdı.

ALMAN ÖZEL KUVVETLERİ GÜNEY KIBRIS’A İNDİ
Bölgede artan askeri hareketliliğe Alman ordusu da eklendi. Alman ordusuna mensup özel kuvvet birliklerini taşıyan bir uçak, Amerikan ve İngiliz askerlerinin de bulunduğu Güney Kıbrıs’taki bir askeri üsse iniş yaptı.

REHİNE KURTARMA OPERASYONLARINA KATILABİLİRLER
Öte yandan konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Avrupa basınında çıkan haberlere göre, Alman özel kuvvetlerinin, Hamas’ın elinde tutulan Alman uyruklu rehinelerin kurtarılmasında İsrail ordusu ile birlikte çalışacağı iddia edilmişti.

ABD UÇAK GEMİLERİ BÖLGEDE
İsrail-Filistin çatışmasında Tel Aviv yönetimine tam destek veren ABD, aralarında USS Dwight D. Eisenhower ve USS Gerald R. Ford uçak gemilerinin de bulunduğu büyük bir donanmayı Doğu Akdeniz’e göndermişti.Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor! ABD'nin ardından onlar da geldi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.